czwartek, 19 listopada 2015

August de Prima Porta (Art)


Títol: August de Prima Porta
Cronologia: 19 a.C; còpia de l'any 14 a.C
Autor: desconegut
Estil: romà imperial
Tipologia: escultura exempta
Material: còpia en marbre i original en bronze
Mides: superiors a les naturals
Tema: Glorificació d’August
Localització: Musei Vaticani, original (Prima Posrt, Roma)
Context històric
Aquesta escultura pertany a l'època imperial, i va se trobada l'any 1863 a Prima Porta (Roma). L'escultura pot datar-se a finals del segle I a.C, poc després de que August va eliminar els seus rivals i es va nomenar l'emperador. L'August va ser el primer emperador de Roma i posà fi a les guerres de conquesta, començant un període de pau.
Descripció formal
L'escultura d'August està dempeus i descalç, però en l'escultura original (bronze) anava amb sabates. A sota de la cama d'August hi ha la figura de Cupido a cavall d'un dofí. L'August porta un vestit de militar romà. Té la mà aixecada fent la salutació a la romana i porta una cuirassa musculada esculpida amb relleus, una túnica i una capa al voltant de la
cintura, que l'aguanta amb la mà esquerre. El pes està equilibrat amb una postura de contrapposto. Hi ha un gran estudi anatòmic i un gran detallisme en la cuirassa. El canon de les proporcions d'infant són desproporciontas (cap petit, músculs). La cara és serena. L'escultura està idealitzada. Hi ha una voluntat més realista. La visió és frontal. El cabell molt natural.
Significat: Fet per commemorar l’inici de la Pax Augustea amb la pacificació de la Gàl·lia i
la Hispània.
Funció: Commemora l'August. Propagandística del poder Imperial. Estètica.

Influències: Dorífor, de Policlet.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz