czwartek, 19 listopada 2015

L'escola d'Atenes (Art)

  1.  L'escola d'Atenes
  2. Autor: Rafael
  3. Cronologia: 1510-1511
  4. Estil: renaixentista
  5. Tècnica: pintura al fresc
  6. Mides: 7,72 m
  7. Tema: filosòfic
  8. Localització: Ciutat del Vaticà


Biografia de l'autor
Miguel Àngel va ser pintor, escultor, arquitecte i dibuixant. Va ser un dels creadors més destacats del Renaixement italià. Després d'una breu formació, va entar al taller de IL Perugino, que feia una pintura alegre. Entre els anys 1504-1508 es va establir a Florència, on, sota la influència dels pintors com Miguel Àngel o Leonardo da Vinci va millorar els seus mètodes de representació de la llum i de les ombres i va integrar a la seva obra aspectes propis del Cinquecento. L'any 1508 va ser cridat pel papa Juli II, que li va ancarregar els frescos per decorar algunes de les estances del palau apostòlic a Roma. Crea la icona de la Verge modelada del Renaixement (bellesa ideal).

Característiques:
  • Perfecció màxima -Sentiment i mai forçat -Serenitat -Expressivitat -Moviment
Descripció formal
A l'interior d'un temple d'inspiració romana, Rafael hi disposa geomètricament diferents grups de personatges, de manera que hi quedi un espai buit central en el qual situa els dos personatges principals. Aquests es converteixen en el punt de fuga de la perspectiva lineal. Malgrat aquest equilibrri formal, l'obra destaca pel seu gran dinamisme, aconseguit a través de la perfecta representació dels gestos, les expressions i els moviments de les figures. Hi ha la varietat cromàtica. El requadre representa figures més destacats de les arts liberals, de la filosofia i de les ciències. Hi ha grups diferents, que es situen al voltant dels dos grans filòsofs de l'antiguitat clàssica: Plató i Aristòtil. El primer porta a la mà el seu llibre ''Timeu'' i assenyala amb un dit el cel. Aristòtil porta un exemplar de la seva ètica i, amb el palmell de la mà girat cap avall, assenyala la realitat. S'hi representen també molts altres filòsofs i savis, entre els quals hi ha simbolitzades les set arts liberals. Apareixen filòsofs com Sòcrates, Pitàgores, Heràclit, Euclides, Zoroastre i Ptolemeu. Rafael també apareix en la seva obra, autoretratat amb un capell negre.

Funció: Estètica. Filosofica


Significat: Humanisme màxim (totes les arts juntes). L'esperit cultural del Renaixement.

1 komentarz:

  1. Harrah's, Tropicana Atlantic City - DrmCD
    Harrah's Atlantic City. 777 과천 출장마사지 Harrah's Blvd, Atlantic 군포 출장안마 City, NJ 08401. 안동 출장샵 Showing 오산 출장마사지 rooms from $150 per night 보령 출장안마 (per night) - Seating

    OdpowiedzUsuń